sunnuntai 3. lokakuuta 2010

Tämän vuoden tekeleitä















Nämä tein äidille jo talvella, kuva otettu tammikuun lopussa.
Malli on yksi suosikeistani, 9 to 5 Socks. Lanka on Mokkasukkaa, puikot oli muistaakseni 2,75 mm.
Mokkasukasta tulee aina nättiä, aj tosiaan tuo malli on kaunis mutta erittäin helppo muistaa. Näitä olen tehnyt jo useita, ja kahdet taitaa olla tällä hetkellä kesken.
















Tässä Nallen jämistä tehtyjä sukkia siskon lapsille, sekä meidän Esson häntä. Näistä sukista en saanut yhtään kuvaa ilman jotain kohtaa kissasta. Mallit omasta päästä, sinisissä on varmaan 40 silmukkaa varressa ja toisissa on 48.
Puikot on muistaakseni olleet 3 mm.


Nämä tein sukkien suurkuluttaja-siskolleni kevättalvella. Hän on varmasti saanut ylivoimisesti eniten neulomiani sukkia, ja tasaisin väliajoin pyytää niitä lisää. Juuri viime viikolla todettiin, että ilmeisesti heidän kodissaan on musta aukko johon kaikki villasukat katoavat. Ei silti, meillä on ihan sopimus näistä sukista: minä neulon ja hän huolehtii, että minulla on aina hienoja käsintehtyjä kortteja varastossa.
No, joka tapauksessa, Kirjo-Pirkasta ovat nämä sukat, puikot 2,75 mm ja malli omasta päästä. Tein niin pitkät kuin uskalsin, kun varresta aloitin ja oli vain yksi kerä. Aika tarkaan meni se 100 g näihin. Pitäisi opetella aloitus kärjestä niin ei olisi aina näitä jännitysnäytelmiä lankojen riittävyyden kanssa.


















Nämä kämmekkäät menivät Amerikkaan yhdelle vaihtoparille. Pakettiin piti langan ja muun lisäksi laittaa jotain itse tehtyä, ja parini oli toivonut kämmekkäitä. En ollut ennen näitä tehnyt, joten sain hyvän syy kokeilla. Mallineule on jostain kotimaisesta käsityölehdestä, mutta ei muistu mieleen mistä. Silmukkamäärät sovelsin niin että jälki oli hyvää, samoin peukalon paikat. Ihan nätit tuli, ja tuo Dropsin Alpaca oli tosi mukavan pehmeää neuloa. Lankaa meni vain reilu puolet 50 gramman kerästä.

Ei kommentteja: